Se och göra

Oavsett om ni väljer att stanna på området eller vill göra kortare dagsturer finns det något för alla. Vissa gäster stannar ett par nätter och fokuserar på ”herrgårdslivet” medan andra stannar lite längre och kombinerar ett bekvämt boende med utflykter och naturupplevelser.

Träffas och umgås i herrgårdsmiljö

Oavsett om ni bor i Herrgården, Flygeln eller Paviljongen finns det gott om plats för inomhusaktiviteter. Alla byggnader har modernt utrustade kök med möjlighet att tillaga allt från en enkel lunch till mer avancerade matlagningsaktiviteter. Laga en trerätters tillsammans eller utmana varandra och utse företagets eller kompisgängets mästerkock.

Bada, ro eller paddla kajak

Det finns flera fina badplatser i området. Den mest kända ligger bara några minuter från herrgården. En barnvänlig strand med hopptorn och sandstrand. Nere vid båtbryggan finns en roddbåt som vi lånar ut till våra gäster.

Ett stenkast från Herrgården finns det en kajakuthyrning: Vätternkajak

Boka kajak här

Kvistudden & Vättern

För en oförglömlig vandring längs Vättern, ett pampigt bröllop med utsikt över skärgården, eller bara en kort promenad  för att njuta av solnedgången rekommenderar vi att ni besöker Kvistudden. Bara ett stenkast från herrgården finner Ni denna idyll, på våren fylld med en matta av vitsippor, och sommartid med en grönska blandad av vår faunas alla olika trädslag. Detta är svensk natur när den är som bäst, intill landets kanske mest mytomspunna sjö.

Bara en kort promenad från huvudbyggnaden finns möjlighet att lägga till med båt under ert besök hos oss. Kontakta oss om ni önskar hyra en båt, fiska eller paddla så hjälper vi er med önskad aktivitet. Glöm inte att boka ditt kräftfiske i Vättern i god tid, det blir snabbt fullt inför kräftsäsongen!

>> Läs mer om Vätterns fiskevatten & Norra Vätterns skärgård här. 

Många är de sägner som uppstått här! Och namnen på platserna sätter fart på fantasin… Vad sägs till exempel om Getaryggen, Läppa-puss och Vargaklämman?

För inte så länge sedan sa folk sig ha sett både skogsrået och sjöjungfrun här. Många hade också hört näckens spel och vinandet från Odins jakt. I nationalparken finns kristallklara sjöar, djupa sprickor och jättelika flyttblock i fantastiska formationer. Tivedens skogar var förr i tiden ett laglöst land. Vid Stigmanspasset, precis där vägen går fram, låg stråtrövarna i lömskt bakhåll för förbipasserande. Missa inte ett besök till Ösjönäs, där ni kan paddla, boka höghöjdsbana eller rida i underbar skogsmiljö. ..eller varför inte boka en natt i egen stuga på området, för att sedan resa till oss nästa natt & upplev det bästa av två världar. Kontakta oss för mer information

Utsikten från Trollkyrkobergen samt Vitsand, sjön Trehörningens långa vita sandstrand som öppnar sig som en riviera mitt i urskogen är hänförande.  En naturlig utgångspunkt i Tivedens nationalpark är informationscentralen vid Stenkälla. Den är bemannad sommartid och har parkering, toalett ochrastplats. Här kan du få tips om fina turer, längre vandringsleder, ridleder, rastplatser och övernattningsmöjligheter.

Ett annat besökscentrum är Stenkällegården vid Bocksjön. Härifrån utgår flera vandringsleder, och vintertid kan man åka skidor – både utför och på längden.

ASKERSUND

Cirka 10 minuters bilfärd från herrgården Askersund har varit en handelsstad sedan flera 100 år tillbaka. Idag är staden en café- och chokladstad. Kaffe och hembakat bröd serveras på flera platser runt i stadskärnan och även i omgivningarna i trivsamma miljöer.  Svensk landsbygd med en rik kulturhistoria omger Askersund. Vättern och många småsjöar erbjuder härliga bad om sommaren. Här kan du vandra på ett 10-tal leder, åka skridskor och skidor under andra delar av året.

Läs mer på Askersunds turistweb

Fagertärn

Få blommor är så sällsynta och samtidigt välkända som Fagertärns stolta röda näckros. Alla har vi sett den stoltsera som Monéts välkända tavelmotiv i olika former, då den inplanterades i hand egen trädgård efter ett besök i Sverige där han hittade den på den tiden okända rosen. Förr hade man endast skådat en liknande växt i Afrika, och att hitta den i en kärrliknande sjö mitt i Tiveden var en mindre sensation. Nu finns växten på fler ställen i europa, men ingenstans står blomman så orörd och intakt som i Fagertärns sjöar mitt emot herrgårdens egendomar. Tack vare Robsonfamiljen som ägde Aspa Herrgård på 1800-talet, kan man än idag kika på rosorna i vår egen näckrosdamm.

Se tillgänglighet och boka här

Erbjudande:  Boka 4-5 nätter. 22% rabatt per natt.

Erbjudande:  Boka 6 nätter. 35% rabatt per natt

(rabatten dras av automatiskt när du söker)

Prisexempel

Priset avser hyra av hela huset oavsett antal övernattande gäster. (min 2 nätter) Prishöjningar från 1/6-2021

Boendetyp Vardagar Fre-Sön Mån-Tors Vecka
Herrgården (20 gäster) 7.500 kr 18.600 kr 15.000 kr 30.000 kr
Flygeln (16 gäster) 6.000 kr 15.600 kr 12.000 kr 24.000 kr
Paviljongen (20 gäster) 6.800 kr 17.200 kr 13.600 kr 26.000 kr
Bruksgåden (17 gäster) 6.800 kr 17.200 kr 13.600 kr 26.000 kr
Enstaka rum (1-6 gäster) fr. 795 kr fr. 795 kr fr. 795 kr fr. 795 kr
Handelshuset (32 gäster) offert offert offert offert
Bröllop 2 nätter ( 70-80 gäster) 69.000 kr 84.000 kr offert offert

För grupper över 80 gäster begär offert

Se villkor och avbokningsregler här